Hanehøjs Katteside

Europé opdræt

 (Tilbage til forsiden)

 

Sif fik 3 dejlige hun-killinger d. 19. august 2008

 

Her er lidt informationer om killingernes opvækst:

 

Sif og hendes nyfødte killinger i fødekassen

 

De første dage forlod Sif slet ikke fødekassen, men lå bare og diede og slikkede killingerne. 

Killingerne møvede rundt omkring hinanden og suttede ihærdigt, når de fandt en brystvorte.

  

 

29/8-2008: Efter 10 dage har killingerne mere end fordoblet deres vægt. De har fået øjne, og de kryber ihærdigt rundt om/på hinanden i fødekassen.

 

 

 

 

 

7. sept. 2008: Knap 3 uger gamle. Kattefamilien er vokset ud af den første fødekasse og bor nu i en kæmpe papkasse midt i stuen, hvor de hyppigt bliver beundret.

Killingerne er så småt begyndt at udforske omgivelserne i kassen, og leger også lidt med hinanden. De går med usikre skridt og tilter af og til omkring.

 

 

 

 

 

 

 

13. sept. 2008: Killingerne er nu for alvor begyndt at vende opmærksomheden udad, og vil meget gerne udforske verden. De undersøger nysgerrigt alt nyt, og de leger nu rigtigt med hinanden. Det er meget underholdene at kigge på. Vi begynder at kunne se små særlige kendetegn og egenskaber hos hver af de tre killinger. Killingerne dier stadig 100 % hos Sif, som dog er begyndt at gå lidt uden for kassen, når hun trænger til lidt fred fra de kravlende killinger.

 

 

 

 

 

 

 

1 måned gamle: Nu er der for alvor kommet liv i killingerne. De var begyndt at springe op af kanten på pap-kassen og ville rigtig gerne ud og se på verden udenfor kassen. Så vi skar et hul, så de nu kan gå ind og ud af kassen. I starten var det bare lige udenfor og hurtigt ind igen, for verden er voldsomt stor udenfor kassens trygge rammer, men efterhånden bevæger de sig længere og længere væk, og finder nye spændende steder at lege og sove. De leger og slås meget med hinanden, og nyder også hinandens selskab, når de sover.

Vi har snakket meget om navne til killingerne, og er vist nok landet på Asta, Elli og Ruth.

 

 

1½ måned gamle:

Killingerne er begyndt at spise andet mad end Sif's mælk. De har bl.a. smagt hytteost, torskerogn, ymer, killingetørfoder og killingedåsemad. I og med de nu får mere varieret kost, kommer der også mere ud i den anden ende. De har fra start lært at bruge kattebakkerne, så de er allerede helt renlige. Vi vejer dem hver dag og følger deres udvikling. To af dem er noget større end den tredie, men de tager alle tre fint på hver dag. 

 

 

 

De er fantastisk livlige og legesyge, og det er ubetaleligt morsomt at studeres deres leg med hinanden. Vi har lagt nogle papkasser i forskellig størrelse ind til dem, og dem har de rigtig meget fornøjelse af. Når de så har tumlet rundt i et stykke tid, falder de bogstaveligt talt omkuld - enten i en stor bunke eller hver for sig.

 

 

 

9 uger gamle:

Killingerne er meget mennesketrygge og kontaktsøgende, og de kommer løbende hver gang vi kommer ind i stuen til dem. De vil meget gerne kravle op på os mennesker, og hvis vi sætter os på gulvet, har vi straks 3 killinger kravlende rund på os. De er også rigtig legesyge og styrter rundt og leger/slås med hinanden. De har masser af plads til at tumle og løbe omkring, og vi imponeres over hvor adrætte de er, og hvor præcist de rammer deres mål, når der springer fra stol til stol eller andre steder. Mor-katten, Sif, deltager mere og mere i deres leg, og lærer dem også hvordan man skal "opføre" sig som en rigtig kat. Efter ½-1 times leg falder de omkuld og hvis vi sætter os i en sofa eller stol, lægger de sig altid på skødet af os.

Killingerne slikker nu pelsen på sig selv, men bliver også stadig vasket af Sif.

 

To af killingerne er nu reserveret til dejlige familier.

 

(Tilbage til forsiden)